Feest, vandaag blaas ik 2 kaarsjes uit!

Feest, vandaag blaas ik 2 kaarsjes uit!

Wat hebben we al een weg afgelegd...

Februari 2021. Met knikkende knieën bel ik mijn toenmalige bazin (tijdens Corona dus verplicht dit nieuws te vertellen via Zoom). Mijn boodschap: “Ik stop ermee!” Nochtans een job dat ik heel graag deed met geweldige collega's en een zeer goede bazin, maar alles in mij riep “NU IS HET DE MOMENT”

Zo nam ik afscheid van de zekerheid en sprong ik in het onbekende, niet meer elke maand de vertrouwde loonbrief in de mail maar er kei hard voor gaan! Naast de hele papieren rompslomp die nog redelijk vlot verliep (maar goed ook als je weet wat mijn activiteit ging zijn), heb je natuurlijk nog zo veel meer nodig om een zaak te starten… Kantoorruimte bijvoorbeeld! Dus begon ik aan schilderwerken, inrichtingswerken en decoratie, zocht de hardware en installaties uit en toverde de oude speelkamer in no-time om tot het nieuwe Done. by Mel hoofdkwartier.

Er was ook een logo nodig en na wat brainstormen kwam er een ruwe schets tot stand die werd omgezet naar wat het nu is. De naam was er al, deze kwam opeens uit mijn zus haar mond bij de zoveelste brainstormsessie,  na een glaasje om te klinken op de gevallen beslissing.

En een website….ja, die maakte ik ook zelf, in zo een template van 1000 in een dozijn. Maar, ik maakte ze helemaal zelf en legde er mijn volledige persoonlijkheid in. Ik was er ook fier op! Ik ben nog steeds fier op wat ik toen de wereld in smeet al waren we dat “we doen het zelf wel” snel uitgegroeid. Daarom gingen we een tijdje geleden in zee met een échte professional en lieten we een website op maat bouwen. Nog steeds volledig authentiek en vol van onze persoonlijkheid, maar dan door iemand die het beter kan. Want ja, waarom zelf tijd verspelen voor een half product als je dit kan laten doen door een specialist? Het resultaat is beter en je hebt zelf tijd om echt aan je zaak te werken. ?

De website is ondertussen af, ik smijt ze de wereld in, tijd om op haar eigen benen te staan! Wil je eens een kijkje nemen? www.donebymel.be is the place to be. Feedback is uiteraard meer dan welkom!

Goh, de website is niet het enige dat we snel ontgroeid waren. Al snel schoot het werk boven me uit, en was het van plezier naar struggelen en zwoegen gegaan. Ik miste een go-to om eens mee te sparren en een vinger die me af en toe eens terecht wees. Ondernemers onder ons weten dat het eenzaam kan zijn, en op dat punt was ik toch wel gekomen, naast het feit dat er veel werk was ook.

In comes…..Priscilla! Ik ging van zaakvoerder naar werkgever. Werkgever!?! Wat?!? Oke, een hele nieuwe lijst van verantwoordelijkheden kwamen op mij af, want dat loonbriefje waar ik het in het begin over had, daar zou ik nu voor moeten gaan zorgen in iemand anders haar mailbox *slik*. Jullie weten ongetwijfeld al dat Priscilla, mijn eerste werknemer, ook mijn zus is. De mensen die ons kennen, weten dat wij kunnen botsen. Er zijn al menig haren gesneuveld en blauwe plekken geplaatst over de jaren heen. Maar als steun, hulp, harde werker, go-to persoon en me-met-de-vinger-wijzen-persoon is ze absoluut de top! Wat geniet ik van samen te werken, te leren en samen te groeien, al is de weg nog lang.

Met de groei van Done. en de groei van het team kwamen alweer nieuwe horden te nemen. Bijvoorbeeld:  hoe werk je nu efficiënt samen, hoe manage je alle communicatie en communicatiemiddelen, hoe zorg je dat die mails niets opstapelen en je elkaar niet overstelpt met mails en vragen? Herkennen jullie het probleem?

In comes….Front! Ken je Front al? Neen? Wel, zeker de moeite om eens te bekijken. Het heeft ons op korte tijd al echt sprongen laten maken en leren er nog elke dag op bij. Het is een tool die je het leven makkelijker maakt en je daarbovenop ook helpt met het disconnecten en dat is ook nodig. Wil je wat meer info over hoe wij hiermee werken en hoe deze tool je kan helpen? I’m only a phonecall away ? Ik spreek er ongetwijfeld ook nog over in de volgende pennenslag.

We hebben al vele sprongen gezet, maar we zijn er nog niet! In de constante strijd tussen verbeteringen (willen) aanbrengen en geen tijd hebben om verbeteringen aan te brengen, blijven we zweten en zwoegen en vechten om ook dit derde jaar te blijven groeien. Ondertussen zijn we achter de schermen in de opstartfase van een nieuwe projectmanagementtool en zullen van daaruit ook de communicatie met de klanten naar een hoger niveau tillen. Ook als individuen blijven we niet stilstaan! Laten we met zen allen mee duimen voor Priscilla die begin dit jaar een opleiding boekhouding is begonnen. Applaus en mijn volle bewondering voor haar! Ikzelf zal me vooral ook gaan verdiepen in socials, want ja, ook dat is nodig! We streven ernaar zichtbaarder te worden, je zal nog vaker van me horen ?

 

Tijdens het schrijven van deze tekst is 1 maart aangebroken, en ben ik dus officieel 2 jaar zaakvoerder van Done. by Mel. Ik sta op en ga mijn kaarsjes uitblazen, en klink op wat ongetwijfeld een zwaar, hard, zwoegend, druk maar uitdagend, tof, enthousiast en leerrijk jaar zal worden! Ik hef het glas en bedank in een speech, mijn klanten. Stuk voor stuk geweldige personen, met liefde voor hun zaak, met allen hun eigen struggles en horden, maar allen even gedreven, zoals ik, wij, ondernemers. Ik bedank met tranen in mijn ogen, mijn achterban, mijn man, mijn kinderen, ouders, familie en vrienden, want zonder af en toe op hen te kunnen steunen en hun hulp of geduld, blies ik deze kaarsen niet uit. En ik eindig mijn speech met geheven glas en zeg, het motto waar we elke dag onder leven, werken, leren…

 

“MIX IT UP, GET IT DONE, AND HAVE MORE FUN”

Hiep Hiep, Merci ?

Mel